Over Rintra

Rintra B.V., gevestigd in Ouderkerk a/d IJssel en opgericht in 1984 is een technisch adviesbureau voor waterbehandeling en wateronderzoek. Dit omvat het analyseren van watermonsters, het opstellen van een waterbehandelingsplan en de daaruit volgende activiteiten zoals de ontwikkeling, productie en levering van waterbehandelingsproducten, waterbehandelingsinstallaties, doseer- en meetapparatuur, trainingen en controle.

De fusie tussen Rintra en Triton in 2005 heeft tientallen jaren ervaring gebundeld en heeft de onderneming een verbreding van het productenpalet en van de activiteiten gegeven, waardoor  Rintra een van de zeer weinige ondernemingen op dit gebied is, die de waterbehandeling van A tot Z kunnen verzorgen. Dus apparatuur voor het verwijderen van kalk tot aan producten ter voorkoming van corrosie en ongewenste afzettingen in het systeem.

Onze expertise heeft ertoe geleid, dat vele bedrijven ons het beheer van hun waterbehandeling hebben toevertrouwd, waarbij de cliënt op de door hem gewenste frequentie door ons wordt geïnformeerd over de stand van zaken.

De wateronderzoeken worden in ons eigen laboratorium of in specifieke gevallen ter plaatse uitgevoerd.

Rintra heeft een officiële erkenning van KIWA voor het testen van aanmaakwater in de betonindustrie overeenkomstig de hiervoor geldende normen